درمان حساسیت و زودرنجی
حساسیت یا همان زود رنجی احساسی که همواره ممکن است همه ی افراد آن را در زندگی خود تجربه کنند، اما این حساسیت در زندگی بر روابط مان با اطرافیان و دوستان مان تاثیر منفی خواهد گذاشت. همه ما ممکن است از برخورد با برخی افراد جلوگیری کنیم تا در نهایت به رنجیدن خودمان منجر نشود و با این حال، ممکن است در شرایطی خاص از حرفی یا کاری برنجیم. زمانی که فردی دچار زودرنجی و حساس بودن می شود، چیزهای کوچکی که معمولاً او را اذیت نمی کنند، می توانند در او احساس آزردگی یا تحریک ایجاد کنند. تنش حاصله می تواند فرد را نسبت به موقعیت های استرس زا حساس تر کند. زودرنجی و حساس بودن یک احساس رایج است.
آیا درمان حساسیت و زودرنجی ممکن می باشد؟
بله قابل درمان می باشد. اما در ابتدا فرد زود رنج باید از مشکل خود شناخت کافی پیدا کند و به آن اقرار نماید و تصمیم خود را برای درمان و انتخاب راه حل مناسب برای آن گرفته ، ریشه و منشأ حساسیت خود را یافته و بداند چه عاملی باعث حساسیت او شده است که در این صورت نیمی از مشکل را خود را حل می کند.
اصلیترین دلایل زودرنجی چیست؟
• تغییرات هورمونی
• سندروم پیش از قائدگی در زنان
• کم خوابی
• کاهش سطح قندخون
• اختلال استرس پس از سانحه
• اضطراب
• زوال عقل
• اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی
درمان زودرنجی و حساسیت با چند راهکار مفید
1- خواب کافی داشته باشید، حداقل 7 ساعت خواب بدون وقفه در هر شب را هدف قرار دهید (خواب راحت شبانه)
2- عواملی که باعث ایجاد احساس زودرنجی و ناراحتی در شما میشود را شناسایی کنید.
3- هر چیزی که شما را آرام میکند و رسیدن به آرامش را برایتان آسان میکند. از ورزش گرفته تا مطالعه، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم، نقاشی، قدم زدن و غیره را انجام دهید.
4- مصرف کافئین مانند قهوه و چای و مواد محرک مانند تنباکو و سیگار را محدود کنید. مصرف الکل را محدود کنید.
5- برای مقابله با علائم خود، ذهن آگاهی را تمرین کنید. وقتی ذهن آگاهی را تمرین کنید (چه از طریق مدیتیشن، نفس کشیدن یا یوگا)، ذهن خود را برای بازگشت به لحظه حال آموزش میدهید. این کار، امکان پردازش و بیان سالم احساسات را فراهم میکند. علاوه بر این به شما کمک میکند که بتوانید احساسات احساسات منفی و ناراحتکننده خود را رها کنید.
6- درگیر پروژههای بلندمدت شوید! وقتی برنامههای بزرگ و هدفهای والاتر برای خودتان داشته باشید، درگیر موضوعات کوچک و زودرنجیهای بیهوده نخواهید شد.
معرفی کتاب برای درمان زودرنجی
•گاهی که از نه شنیدن می ترسیم
•خوش بینی آموخته شده
•وضعیت آخر
•مردی به نام اوه
زودرنجی چگونه تشخیص داده میشود؟
زودرنجی به عنوان یک بیماری یا مشکلی در سلامت روان در نظر گرفته نمیشود و بنابراین به راحتی نمیتوان آن را تشخیص داد. اما این بدان معنا نیست که مردم در صورت نیاز نباید به دنبال کمک باشند. افرادی که زودرنجی را تجربه میکنند میتوانند به دنبال مراقبتهای بهداشت روانی برای کنترل این احساسات باشند و یکی از اصلیترین دلایلی که مردم به دنبال مراقبتهای سلامت روان هستند مسئله زودرنجی است. درمان زودرنجی میتواند به درک علت اصلی آن کمک کرده و افراد نیز مکانیسمهای مقابلهای جدید برای درک بهتر و کنترل برخی احساسات را یاد بگیرند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر به طور مرتب با زودرنجی شدید دست و پنجه نرم میکنید، یا متوجه شده اید که این احساسات بر زندگی روزمره و روابط شما تأثیر گذاشته است، شاید وقت آن رسیده باشد که از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید. ممکن است یک بیماری زمینهای داشته باشید که با درمان مناسب، زودرنجی نیز برطرف شود و به شما اجازه دهد به خلقوخوی آرام و مهربان خود بازگردید.