ویژگی افراد سمی و نحوه برخورد با افراد سمی

ویژگی افراد سمی به طور کامل در این مقاله ذکر شده است. وقتی شما با یک فرد سمی در ارتباط هستید ممکن است به شدت مورد قضاوت قرار بگیرید، تحقیر شوید، مورد سوء‌استفاده قرار بگیرید، وارد بازی‌های منفی شوید، مورد حسادت قرار بگیرید، با افراد دمدمی‌مزاج سر و کار داشته باشید و بسیاری از موارد دیگر. آنها توانایی همدردی و همدلی ندارند و دیگران را به عنوان شئی و کالا می بینند. از خصوصیات افراد سمی در روانشناسی این است که در هر زمینه ای مدعی هستند و خود را متخصص می نامند.

ویژگی افراد سمی:

 

به شما حسادت می‌کنند

افراد حسود، به دارایی‌ها، احساس شادی و خوشی، خوشبختی و آرامش، عشق، موفقیت‌ها و دستاوردها و… دیگران حسودی می‌کنند. افراد حسود شاید گاهی قدردانی کنند و یا از دیگری تعریف و تمجید کنند اما شما از لحن بیان، طرز نگاه و یا از زبان بدن او که با جملاتش هم خوانی ندارد، متوجه می‌شوید که قدردانی و یا تعریف‌های او، صادقانه نیست و او با کمال میل آنها را بیان نمی‌کند بلکه تظاهر می‌کند، تا از افراد دیگر متفاوت و یا عجیب و غریب به نظر نرسد.

 

کنترل گر هستند

افراد کنترل کننده می خواهند بر شخص دیگری کنترل داشته باشند، یا قدرت خود را اعمال کنند. آن‌ ها می‌توانند در تلاش‌ های خود برای رسیدن به مسیر خود با کنترل و دستکاری اهداف دیگران، سرکوبگر و سلطه جو باشند. افرادی که کنترل گر هستند، سعی می کنند بر دیگران قدرت داشته باشند و موقعیت ها را کنترل کنند.

 

بی‌احساس و سنگدل هستند

در بعضی از مواقع ما با افرادی طرفیم که حس هم دردی یا هم دلی با ما ندارند. به عبارت دیگر کار ها و رفتار هایی که ما از آن ها انتظار داریم را انجام نمی دهند. مانند وقتی که حالمان بد است و انتظار داریم تا طرفمان با صحبت هایش ما را آرام کند اما چنین اتفاقی نمی افتد. به این افراد معمولا افراد بی احساس می گویند.

 

دروغگو هستند

افراد صادق معمولا مسولیت چیزی که پیش آمده را به عهده می گیرند. اگر کسی دروغ نگوید، حداقل بخشی از ماجرای پیش آمده را به گردن می گیرد ولی دروغگوها سعی می کنند همه چیز را به شخص دیگری منتقل کنند.

 

عذرخواهی نمی‌کنند

برخی از افراد به دلیل مغرور بودن یا به دلیل اینکه حس می‌کنند مقصر نیستند، اصلا فکر نمی‌کنند که باید عذرخواهی کنند، بلکه بسیار حق به جانب هستند و رویه خودشان را ادامه می‌دهند چون فکر می‌کنند همان درست است.برخی از اختلالات شخصیتی، مثل اختلال شخصیت خودشیفته، باعث می‌شود فرد مسئولیت اشتباهش را قبول نکند، همیشه حق به جانب باشد و همه چیز را به گردن شخص مقابل خود بیندازد. این افراد اعتماد به ‌نفس بسیار زیاد و افراطی دارند و خودشان را همه چیز تمام می‌دانند.

 

شما را قضاوت می‌کنند

قضاوت کردن دیگران برای برخی از افراد به دلیل آسیب‌هایی است که در کودکی دیده‌اند. افرادی که در کودکی فقر، بی‌توجهی والدین، سوءاستفاده یا طرد شدن را تجربه کرده‌اند، در بزرگ‌سالی برای فرار از تجربه‌های مشابه با قضاوت درباره دیگران به‌طور ناخودآگاه در اطراف خود سدی برای دورنگه داشتن مردم ایجاد می‌کنند.افراد قضاوت کننده اغلب به مرور احساس بی کفایتی را در طرف مقابل نهادینه می کنند و او را به نیز این باور می رسانند که خودشان عقل برتر هستند.

 

همیشه عصبانی و پرخاشگرند

عصبانیت یک احساس سالم و طبیعی است و به خودی خود یک مشکل محسوب نمی‌شود. اما زمانی‌که عصبانیت باعث شود کنترل رفتار و عقلانیت خود را از دست بدهید، مستلزم ریشه‌یابی است تا علت خشم و مشکل را دریافت. بعضی از افراد تنها با قلدری و خشونت میخواهند حرفشان را به کرسی بنشانند.

 

اهل غیبت هستند

غیبت آسیب‌رسان و بسیار مخرب است. غیبت، چه عمدی و چه سهوی، آسیب‌های فراوانی به دنبال دارد. به جای اینکه درمورد آدمها و پشت سر آنها حرف بزنیم، باید با خود آنها حرف زده و مشوقشان باشیم. گاهی اوقات افراد غیبت می کنند تا به دلیل حسادت شان به شهرت، استعداد، یا سبک زندگی دیگری آسیب وارد کنند. این رفتار آن‌ها به دلیل کمبود عزت نفس است.

 

نحوه برخورد با افراد سمی:

حذف افراد سمی از زندگی امری ضروری است. نتیجه معاشرت با آدم های سمی زندگی تأثیر آن‌ها روی شما و ایجاد استرس و اضطراب در درون شما است و در طولانی‌مدت سلول‌های مربوط به حافظه و استدلال در مغز شما از بین خواهد رفت. قطع رابطه با افراد سمی زندگی کاری است که شما باید برای مراقبت از خود انجام می‌دهید. پس باید برای خود حد و مرز تعیین کنید. حد و مرز شخصی حدودی است که انسان برای خودش مشخص می‌کند؛ به نوعی به کمک آن‌ها بین خودش و چیزهایی که سلامت روان، عاطفی و فیزیکی او را تهدید می‌کنند، فاصله می‌اندازد. نتیجه نهایی این حدود، تامین امنیت، تقویت حس ارزشمندی و محترم شمرده شدن، در فرد است.

 

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل ویژگی افراد سمی و نحوه مقابله با آن‌ها را ذکر کردیم در صورت بی تاثیر بودن راهکار پیشنهادی ما، از مشاوره یا روانشناس کمک بگیرید.

 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.