تعریف اهمالکاری چیست و راه های مقابله با اهمالکاری چیست؟
تعريف اهمالکاری:
همه ما در طول زندگی خود اهمال کاری را تجربه کردهایم، اهمال کاری یعنی به تأخیر انداختن مداوم کارها. در صورت تداوم اهمالکاری، افراد هیچگاه نمی توانند موفق شوند چون به جای انجام دادن کارهای ضروری، سرگرم انجام دادن کارهایی هستند که اهمیت چندانی ندارند. گاهی دلیل اهمال کاری کمبود عزت نفس است.
تفاوت اهمال کاری با تنبلی:
یک تصور رایج و غلط وجود دارد که اهمال کاری شما را تنبل می کند، اما این درست نیست! تنبل به کسی گفته می شود که مایل به انجام دادن کار نباشد و تن به کار ندهد؛ درحالی فرد اهمال کار در انجام اولویت ها ناتوان است. یعنی کارهایی که باید اکنون انجام دهد را به زمان دیگری موکول می کند و به جای آن به کارهای غیر ضروری می پردازد.اگر به تفاوت اهمال کاری و تنبلی توجه نکنیم، در انتخاب راهکار غلبه بر تنبلی و اهمال کاری هم اشتباه خواهیم کرد.
دلایل اهمال کاری:
فکر کردن به اهداف غیرواقعی(رویاپردازی)
کمالگرایی
فراموش کردن
ضعف در تصمیم گیری
ناتوانی در کنترل خود مقابل لذتهای آنی
ضعف در برنامهریزی
مشکلات جسمانی و کمخوابی
استرس و اضطراب
اهمیت بیش از حد به حرفهای دیگران
چند ترفند کاربردی برای مقابله با اهمالکاری:
بی توجهی به حرف دیگران
اگه به افراد اهمیت دهید، همیشه توسط آنها کنترل خواهید شد. شما تنها یک بار به دنیا می آیید و سال های خوب جوانیتان به سرعت برق و باد می گذرند، پس سعی کنید ارزش های خود را شکل دهید و طوری زندگی کنید که لایق آن هستید. اگر خواهان چنین زندگی هستید، از همین امروز به حرف دیگران اهمیت ندهید.
مقابله با کمالگرایی
اگه گرفتار کمالگرایی شوید، حتی برای کوچکترین جزئیات نیز باید بیش از اندازهی لازم وقت صرف کنید. یکی از ویژگی افراد کمالگرا دقت زیاد به جزئیات است، بهقدری درگیر توجه به جزئیات میشوند که اصل قضیه را فراموش میکنند. برای رهایی از آن کمی طرز فکرتان را تقویت کنید یا تغییر دهید.
قوی کردن روحیه خود
هرگز به جوانب منفی یک وضعیت یا موقعیت تمرکز نکنید. افرادی که روحیه قوی ندارند، همیشه هر مسئله ای را با در نظر گرفتن احتمال شدن یا نشدنش نگاه می کنند.در حالیکه افرادی که روحیه قوی دارند هیچوقت به نشدن ها تمرکز نمی کنند و کاری که درست و صلاح می دانند را برای رسیدن به هدف هایشان انجام می دهند و هیچوقت نتیجه را به صورت وسواسی بررسی نمی کنند.
اهداف کوچک به جای اهداف بزرگ
اهداف کوتاه مدت به نظر کوچک می رسند اما با تکمیل آنها میتوان به موفقیت های بزرگی در زندگی و کار دست یافت.گاهی اوقات دستیابی به اهداف کوتاه مدت میتواند انگیزه را در شما تقویت و به شما در رسیدن به یک هدف بلند مدت کمک کند.
تصمیمگیری درست و به موقع
باید همیشه لیستی از اهداف خود داشته باشید و به کمک آن بهترین تصمیم را بگیرید. در تصمیمگیری درست باید از میان تمام گزینهها، گزینهای را انتخاب کنید که مناسب به نظر میرسد، به یاد داشته باشید تصمیمگیری درست الزاما به نتیجه درست منتهی نمیشود.
استفاده از قانون ۵ ثانیه
قانون ۵ ثانیه یک قانون خیلی ساده است. این قانون می گوید اگر ایده ای برای انجام هدفی به ذهنتان رسید، باید ظرف مدت ۵ ثانیه به طور فیزیکی کاری برای آن انجام دهید، در غیر این صورت مغزتان ایده شما را از بین خواهد برد. وقتی شمارش معکوس را انجام می دهید، ذهنتان روی ایده متمرکز و از افکار منفی و ناامیدکننده دور میشود.
دور شدن از عوامل حواس پرتی
یکی از عواملی که ممکن است بسیاری از افراد را از رسیدن به دستاوردها و اهداف خود بازدارد، عاملی آزاردهنده به نام حواس پرتی است.یکی از راههای خوب برای جلوگیری از انحراف ذهن، داشتن محل کار مشخص است. در صورتی که همیشه در محلی مخصوص کارهای خود را انجام دهید، ذهن شما محیط مورد نظر را به عنوان مکان انجام امور کاری دانسته و کمتر به سایر امور منحرف میگردد. همچنین دقت داشته باشید در زمانهای استراحتی که میان کارها به خود میدهید، حتما محل مورد نظر را ترک کنید تا به طور کلی محل کاری و غیرکاری را در ذهن خود تفکیک نمایید.
تبديل وظايف به عادت
در شروع کار و برای ایجاد یک عادت جدید، اول باید تصمیم بگیرید. اگر تصمیم سختی بگیرید و بعد از مدتی نتوانید آن را اجرا کنید و کنار بگذارید دچار افسردگی و ناامیدی می شوید.فراموش نکنید که اگر میخواهید کاری را به عادت روزانه تان تبدیل کنید باید بی وقفه تلاش کرده و آن را به طور منظم تکرار نمایید. در غیر این صورت ذهن ناخودآگاه شما را از مسیر اصلی خود دور میکند.پس با عادتهای کوچک شروع کنید.
تقويت عزتنفس
هیچ چیز مهمتر از این نیست که دربارهی خودمان چه احساسی داریم و چگونه میاندیشیم. داشتن دیدی مثبت نسبت به خودمان و اینکه چه کسی هستیم و چه کار میکنیم اهمیت بالایی دارد.همهی ما گهگاهی در انجام بعضی کارها عصبی میشویم یا میترسیم. افراد دارای عزت نفس بالا اجازه نمیدهند که احساساتشان آنها را از انجام کارهای تازه یا چالشبرانگیز منصرف کند.
زمان استراحت را به رسمیت بشناسید
اگه زمان استراحت را به رسمیت بشناسید، با انرژی بیشتری دست به کار میشوید و امید بیشتری برای پایان دادن به کار خواهید داشت چون در این صورت میتوانید لذت استراحت کردن را تجربه کنید و آن را بهعنوان پاداشی برای کار انجام شده در نظر بگیرید.
کمک گرفتن از ديگران
اگه فکر میکنی مهار زندگی از دستت خارج شده یا یک جای کار میلنگد، از دیگران کمک بگیر. این یکی از ارزشمندترین مهارتهای زندگی ماست که بدانیم از چه کسی کمک بگیریم. همه ما نیاز به کمک و حمایت دیگران داریم.
سخن آخر
این یک امر طبیعی و عادی است که افراد دچار اهمالکاری شوند پس ممکن است برای همه افراد پیش آید. اهمال کاری فقط در حالت شدید آن، میتواند برای فرد مشکلات آسیبزا و مخرب زیادی به وجود آورد.در مقاله مربوط به اهمال کاری، تلاش کردیم تعریفاتی دقیق از اهمال کاری ارائه کنیم. همچنین از دلایل و راه های مقابله با اهمالکاری را برایتان گفتیم.
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] که شکست ناراحت کننده است و ممکن است شما تا چند روز دچار اهمالکاری شده و نتوانید با آن کنار یایید؛ اما باید دوباره […]
[…] گل و گیاه و… خودتان را سرگرم کنید. گاهی لازم است تا اهمالکاری و به تعویق انداختن کارها را کنار […]
[…] گل و گیاه و… خودتان را سرگرم کنید. گاهی لازم است اهمالکاری و به تعویق انداختن کارها را کنار […]
[…] قانون خیلی ساده و یکی از راههای مقابله با اهمالکاریراههای مقابله با اهمالکاری است. این قانون می گوید اگر ایده ای برای انجام هدفی […]
[…] پیشرفت و رشد شخصی است. باید به خودتان اعتماد کنید و با کنار گذاشتن اهمالکاری از همه تجارب زندگیتان در این مسیر بهرهبرداری کنید. […]
[…] کند. عدم داشتن خواب کافی می تواند منجر به مشکلاتی مانند کاهش تمرکز ، خستگی، افزایش استرس و اضطراب، افزایش خطر ابتلا به […]