افراد درونگرا چه ویژگیهایی دارند؟ تعريف درونگرایی چیست؟
چگونه میتوان فهمید که کسی درونگراست؟ آیا افراد درونگرا عزت نفس پایین دارند؟ ممکن است بسیاری از شما تصور کنید که یک شخص درونگرا، انسانی خجالتی و گوشهگیر است و تمایل دارد در خانه تنها بماند و در جمعهای شلوغ شرکت نکند. بهتر است بدانید که طیف درونگرایی بسیار گسترده است و نمیتوان به سادگی آن را در یک دسته خلاصه کرد. درونگراها شخصیتی متضاد با افراد برونگرا دارند.
درونگرایی چیست؟
درونگرایی نوعی ویژگی شخصیتی است که بیشتر بر احساسات درونی تمرکز دارد. به گفته یونگ، درونگراها برای بازیابی و تقویت انرژیشان از منبعی درونی استفاده میکنند.
تفاوت درونگرایی با برونگرایی چیست؟
درونگرایی به این معنا است که توجه و علایق و دغدغههای فرد، به احساسات و افکار و دنیای درونی او معطوف است. در مقابل، برونگرایی که توجه و علایق و دغدغههای فرد به دنیای بیرونی معطوف میشود.
افراد درونگرا چه ویژگیهایی دارند:
علاقهی زیادی به مرکز توجه بودن ندارید
عدم تمایل به مرکز توجه بودن، یک ویژگی و خصوصیت بارزافراد درونگرا است. شاید با کار کردن در گروههای کوچک مشکلی نداشتهباشید، اما همیشه نقشهای پشت صحنه را انتخاب میکنید.
دایرهی دوستان کوچکی دارند
حقیقتاً هیچ انسان درونگرایی از انسانهای دیگر بیزار نیست. مسئله است که درونگرایی باعث شده است که او محتاطتر از برونگرایان دوستانش را انتخاب کنند؛ بنابراین دوستان کمتری دارد. اگرچه بسیاری از درونگرایان از جمعهای بزرگ و مهمانیهای و پارتیهای شلوغ خوششان نمیآید، از بودن در جمع کوچک دوستانشان لذت میبرند و آن را غنیمت میشمرند. به یاد داشته باشید که به این معنا نیست این افراد عزت نفس پایینی دارند.
معاشرت زیاد آنها را خسته میکند
اینکه افراد درونگرا از تعاملات اجتماعی متنفرند و به طور کامل از آن اجتناب میکنند، اصلا درست نیست. افراد درونگرا نیز میتوانند مانند برونگراها در اجتماعات شرکت کنند، اما مدت زمان به دست آوردن انرژی از دست رفته آنها در اجتماعات از افراد برونگرا بیشتر است.
زمان زیادی را صرف فکر کردن میکنند
افراد درونگرا قبل از اینکه کاری را شروع کنند، در ذهن خود تمام بایدها و نبایدهای آن کار را بررسی میکنند. آنها به زمان بیشتری برای پردازش اطلاعات و سنجش دقیق گزینهها، هنگام تصمیم گیری نیاز دارند. آنها همچنین قبل از خرید، گزینههای مختلف را بررسی میکنند و بعد تصمیم نهایی را میگیرند.
احساساتی هستند
برخی شواهد نشان میدهد که افراد درونگرا ممکن است احساسات را شدیدتر تجربه کنند و در مدیریت آن احساسات دچار مشکل شوند. حتی در برخی مواقع، برخی افراد درونگرا در بیان احساسات خود دچار مشکل میشوند که این مشکل منجر به افسردگی در آنها میشود.
از تنهایی لذت میبرند
این بدان معنا نیست که یک درونگرا نیاز دارد همیشه در تنهایی خود باشید و از وقت گذراندن با دیگران لذت نمیبرند، اصلاً اینطور نیست. در واقع افراد درونگرا از بودن کنار دیگران لذت میبرند، ولی بعد از هر دورهمی نیاز به زمانی برای خود دارند.
دیگران آنها را فردی آرام و ساکت توصیف میکنند
این افراد برای مکالمههای خود ارزش قائل هستند و معمولاً در انتخاب کلمات وسواس به خرج میدهند. اگر فرد آرامی هستید و ترجیح میدهید کمتر صحبت کنید، به احتمال زیاد شما یک انسان درونگرا هستید.
استقلال را دوست دارند
افرادی که به میزان بالایی به درونگرایی تمایل دارند، از کارهایی که ارتباط زیادی با دیگران دارند و نیازمند برقراری ارتباط اجتماعی هستند، میگریزند. از طرفی شیفتهی شغلهایی هستند که مستقل هستند و نیازی به معاشرت و برقراری ارتباط با دیگران ندارد.
برای تجربیات منحصربهفرد خود ارزش قائل هستند
ارزیابی شخصیت ممکن است شما را در زمره افراد درونگرا طبقهبندی کند، اگر فعالیتهای خاص مخصوص علایق خود را ترجیح میدهید که توجه عاطفی و فکری شما را جلب میکند شما فردی درونگرا هستید.
ترجیح میدهند با افراد عصبانی درگیر نشوند
اغلب سعی میکنند از افرادی که به نظر میرسد در حالت بدی هستند، یا عصبانی به نظر میآیند دوری کنند.
درونگراها شنوندگان خوبی هستند
افراد درون گرا قبل از صحبت کردن خوب گوش می دهند. آنها قبل از اینکه خودشان را وارد هر موقعیت اجتماعی کنند، دیگران را از کنار تماشا میکنند و برداشت های ذهنی خود را یادداشت می کنند.
درونگراها تمرکز فوق العاده ای دارند
درون گراها روی هر کاری که انجام می دهند، تمرکز می کنند. آن ها توجه خود را به نشانه های غیرکلامی که ممکن است معانی پنهان داشته باشند، جلب می کنند، زیرا می دانند که کلمات تنها نیمی از داستان هستند. این توانایی به آن ها کمک می کند تا از سوء تفاهمات احتمالی جلوگیری کنند.
به اهداف خود متعهد هستند
درون گراها نیازی به تایید شدن از جانب دیگران ندارند؛ بنابراین تمام انرژی خود را صرف درون خود می کنند و با جاه طلبی سعی می کنند به اهدافشان دست پیدا کنند.
درونگراها میتوانند به خوبی مشکلات خودشان را حل کنند و راهنماهای خوبی برای دیگران هستند
به دلیل اینکه درونگراها در تنهاییشان تمرکز بالایی دارند و بسیار خوب فکر میکنند و تصمیم میگیرند، میتوانند به خوبی مشکلات خودشان را حل کنند. حتی اگر خودتان مشکلی دارید که نمیتوانید آن را حل کنید یا در مورد چیزی از کسی راهنمایی میخواهید، بهتر است از دوستان درونگرایتان راهنمایی و مشورت بگیرید چون اغلب بهترین راهنماییها را به شما میکنند.