دوست داشتن خود یعنی چه؟راه‌هایی برای دوست داشتن خود

 

دوست داشتن خود هرطور که هستیم، یک طرز فکر اشتباه هست! همه ما انسان‌ها نقص هایی در اخلاق و رفتارمان داریم که نیاز به اصلاح دارند پس این جمله که “خودت را هرجور که هستی دوست بدار” اگه باعث راکد ماندن و تغییرات در شما نشود، اساسا اشتباه است. درست این است که خودمان را دوست داشته و دست از سرزنش کردن خودمان برداریم و برای بهتر شدن خودمان کار کنیم.

 

تعریف درست دوست داشتن خود:

دوست داشتن خود یعنی ارزش قائل شدن برای سلامت جسمی و روحی مان، بخشیدن و اهمیت دادن به خود است. باید پذیرفت که همه ما نقص‌هایی داریم که ممکن است ظاهری و رفتاری باشد، گاهی ما در تغییر نقص های ظاهرمان عاجز هستیم در این صورت بهتر است که با اعتمادبه‌نفس بالا خودمان را بپذیریم و دوست داشته باشیم.

 

چطور خودمان را دوست داشته باشیم؟

 

عزت نفس خود را تقویت کنید

 

به طور خلاصه تعریف عزت نفس، نظر ما درباره‌ی خودمان است. هنگامی که ما عزت نفس بالایی داریم، درباره‌ی خودمان و به طور کلی درباره‌ی زندگی احساس مثبتی داریم و قادریم با فراز و نشیب‌های زندگی بهتر دست و پنجه نرم کنیم.اما هنگامی که عزت نفس پایینی داریم، خودمان و زندگی‌مان را به شکلی منفی‌تر و انتقادی‌تر می‌بینیم. هم‌چنین نسبت به حل چالش‌هایی که زندگی پیش روی‌مان قرار می‌دهد، احساس توانمندی کمتری می‌کنیم. پس اول از همه عزت نفس خود را تقویت کنید.

 

خودتان را ببخشید

بخشش جرات و شجاعت زیادی می خواهد. هر فردی ممکن است در زندگی دچار اشتباه شود برخی به راحتی خود را می بخشند و به فکر جبران اشتباه خود هستند اما برخی دیگر بخشیدن را سخت می دانند و به این کار تن نمی دهند. افرادی که بخشش خود را یاد نگرفته اند به خاطر اشتباهاتی که کرده اند مدام خود را سرزنش می کنند و دچار احساس گناه و عذاب وجدان می شوند. بخشیدن خود را یاد بگیرید.

 

رژیم غذایی سالم داشته باشید

 

کسانی که به تغذیه خود می‌رسند و مواد غذایی مختلفی می‌خورند، همچنین وعده‌های غدایی خود را به موقع و سر وقت می‌خورند، زندگی سالم‌تری دارند. در کنار تغذیه، خواب هم اهمیت زیادی دارد.زندگی سالم در گرو بدن و روان سالم است. شاید با خود بیندیشید که غذا خوردن تنها خوراک جسم است اما اینطور نیست. زمانی که بدن سالمی داشته‌باشید، روان شما نیز تاثیر می‌پذیرد و تا حد امکان سالم باقی خواهد ماند.

 

کمال‌گرایی را کنار بگذارید

تلاش برای بی‌عیب‌ونقص بودن و تنظیم استانداردهایی غیرواقعی و رویاپردازی افراطی را کنار بگذارید. دست از انتقاد خود و نگرانی از قضاوت شدن توسط دیگران را کنار بگذارید.

 

ذهن آگاهی را تمرین کنید

بسیاری از مشکلات ما از ذهن و افکار ما نشات می گیرد و گاه کردار و عادت های ما در طول روز باعث بروز مشکلاتی در ذهن می شود. به همین دلیل کنترل افکار و ذهنیات بسیار مهم می باشد. باید با ذهن آگاهی بتوانیم افکار منفی درباره خود را کنترل کنیم.

 

مستقل شوید

توانایی مستقل بودن چیزی است که همه افراد از آن برخوردار نیستند. باید رهایی از وابستگی را یاد بگیرید. همچنین یادگیری حمایت از خود برای هر موفقیتی که امیدوارید به دست آورید، اساسی است.دانستن اینکه شما کنترل زندگی خود و انتخاب های خود را در دست دارید، امری بسیار با ارزش و قدرتمند برای شما است. مستقل شدن وابستگی افراطی به دیگران را از بین می‌برد.

 

اطلاعات خود را بالا ببرید

تنها راه افزایش اطلاعات، مطالعه است. شما می‌توانید در زمینه‌های موردعلاقه‌تان مطالعه داشته باشید و این مطالعه می‌تواند از طریق گوشی هوشمند یا از طریق کتاب و مجله باشد. همین‌که موضوعات جدیدی را بخوانید و به ذهنتان اطلاعات وارد کنید درواقع مغزتان را فعال کرده‌اید.

 

هدف داشته باشید

 

یک انسان بی‌‎هدف ممکن است ماه‌‎ها و چه بسا سال‌‎ها از یک اتفاق بد در زندگی‎‌اش آسیب ببیند و نتواند بر افسردگی و اندوه ناشی از ناملایمات غلبه کند. مشکل بعدی و به مراتب مهم‌تر از بی‌هدفی، کسالت و دل‎مردگی ‎است؛ انسان همیشه مشتاق است چیزی بیشتر از آن‎چه در اختیار دارد به دست بیاورد و داشتن هدف در زندگی به ما کمک می‎کند تا به افق‌هایی بیندیشیم که با امروزمان متفاوت است.

 

دوست داشتن خود

سخن پایانی

همه انسان‌ها باید خودشان را دوست داشته باشند اما با این حال باید تلاش کنند که ورژن بهتری از خود بسازند. دوست داشتن خود یعنی پذیرش عیب ها و تلاش برای اصلاح آن است‌. ما در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که چطور خودمان را دوست داشته باشیم.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.