۱۰ ترفند برای مقابله با تنهایی / تنهایی خوب است یا بد؟
تنهایی خوبه يا بد؟
بین تنها بودن با احساس تنهایی تفاوت وجود دارد. تنهایی یا خلوتگزینی به خواست خود یعنی ساعتی را بدون اینکه کسی کنارمان باشد وقت بگذرانیم زیرا همهی ما گاهی اوقات بنا به دلایل مختلفی نیاز داریم که تنها باشیم تا راحتتر استراحت کنیم یا بهتر تصمیم گیری کنیم. اما احساس تنهایی قضیهی دیگری است.
احساس تنهایی چیست؟
در حالت عادی، وقتی تنها هستیم، لزوما احساس تنهایی نمیکنیم. این درحالی است که بسیاری از مردم حتی وقتی دوروبرشان شلوغپلوغ است، بهطرز عجیبی احساس تنهایی میکنند. احساس تنهایی زمانی است که علیرغم تمایل تان برای حضور در جمع اما منزوی و گوشه گیر هستید، در حالی که تنها بودن به خواست خود یعنی اختصاص زمان میان تعاملات اجتماعی معمول برای خودتان است. در نتیجه تنهایی به خواست خود فواید زیادی دارد درحالی که احساس تنهایی در صورت تداوم نیاز به درمان دارد. در ادامه راه های مقابله با تنهایی را ذکر کردهایم.
فواید تنهایی و خلوت کردن به خواست خود:
باعث پرورش خلاقیت میشود
حس استقلال را در شما تقویت میکند
ذهن ما را شفاف میکند
اعتماد به نفس را افزایش میدهد
باعث ایجاد اولویتبندی در زندگی میشود
استرس و اضطراب را از شما دور میکند
روحیه شما را قوی میسازد
راه های غلبه بر احساس تنهایی:
خودگویی مثبت را تمرین کنید
افزایش روحیه و انگیزه یکی از جنبه های بسیار مهم خودگویی مثبت هستند. خودگویی مثبت باعث میشود تا شما مدام به خودتان انگیزه دهید و آمادگی خود را برای فعاليتهای اجتماعی پیش رو بالا ببرید. با تکرار نکات مثبت و تکرار پیروزی های گذشته و پیروزی ذهنی در فعالیت های آینده میتوانید انگیزه تان را برای ارتباطات بالا ببرید.این یک راه خوب برای مبارزه با احساسات منفی است و می تواند به طور قابل توجهی زندگی شما را بهبود بخشد.
برای خود سرگرمی پیدا کنید
سرگرمی برای شما میتواند چیزی مانند یک شعر، نقاشی یا بازی باشد. این ارتباط با فعالیت خلاقانه میتواند شما را از احساس تنهایی رها کند.
فعالیت بدنی داشته باشید
بلند شدن، حرکتکردن و چرخیدن، یک روش قدرتمند برای کاهش احساس تنهایی است. فعالیت بدنی به ما اجازه میدهد تا عضلاتمان به جنبوجوش بیفتد، جریان خون بهتر شود و اکسیژن بیشتری جذب کنیم. در نهایت با ورزش، کمک بیشتری به خودمان میکنیم. ورزش میتواند احساس تنهایی را از ما دور کند.
از حیوانات خانگی نگهداری کنید
جای تاسف دارد که پت تراپی در کشور ما به هیچ وجه مورد توجه قرار نمیگیرد. خیلی از مشکلات عاطفی و اختلالات روحی، افسردگی، تنهایی، و پیش گیری الزایمر افراد را میتوان به وسیله حیوانات خانگی درمان و پیشگیری نمود. شواهد نشان میدهد افرادی که حیوان خانگی دارند، احساس تنهایی و افسردگی کمتری را نسبت به سایر افراد تجربه میکنند.
از مصرف مواد مخدر و الکل خودداری کنید
مصرف مخدر و الکل، احساس تنهایی، افسردگی و اعتماد به نفس پایین را افزایش می دهد. وقتی یک فرد برای تسکین حالت تنهایی یا افسردگی خود اقدام به نوشیدن الکل می کند، در واقع احساس تنهایی خودش را بیشتر می کند.
ارتباطات اجتماعی خود را گسترش دهید
لطفا از محل بستهای که در آن قرار دارید خارج شوید و تلاش کنید با غریبهها صحبت کنید یا با یک دوست قرار ملاقات بگذارید. توانایی برقراری ارتباط با غریبهها اعتماد به نفس شما را افزایش داده و احساس تنهایی شما را کاهش میدهد. افراد کاریزماتیک معمولا ارتباطات گسترده ای دارند و کمتر احساس تنهایی میکنند.
علت احساس تنهایی خود را شناسایی کنید
چه فعالیتهایی در گذشته شما را خوشحال میکرد و چه چیزهایی الان باعث شده شما احساس تنهایی کنید؟ چه چیزهایی در حال حاضر شما را خوشحال میکند؟ یافتن علت تنهایی میتواند در کاهش آن موثر باشد.
برای خود هدفگذاری کنید
شب و روز به تنها و ناراحت بودن فکر کنید، مسلماً تنهاتر و ناراحتتر خواهید شد. بهتر است به جای فکر کردن مداوم به تنهایی، برای خود اهدافی را بنویسید. این اهداف میتواند رعایت رژیم غذایی یا ورزش کردن و… باشد.
کتاب بخوانید
خواندن کتاب به شما کمک میکند تا خود را جای شخصیتها یا راوی داستان بگذارید. این به شما کمک میکند تا درک کنید که دیگران چگونه فکر میکنند و میتواند به شما کمک کند احساس ارتباط بیشتری داشته باشید.
در صورت تداوم، مشاوره را جدی بگیرید
احساس تنهایی مداوم و پایدار ازجمله نشانههای شایع افسردگی است که با مراجعه به روانپزشک و از طریق مشاورهدرمانی حل میشود. اگر به یک روانپزشک کاربلد مراجعه کنید، با چند جلسه مشاوره میتواند عوامل محرک احساس تنهاییتان را شناسایی کند و راهحلهای کنترل این محرکها را با شما درمیان بگذارد.
کلام آخر
در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که بین احساس تنهایی و تنهایی یا خلوتگزینی تفاوت وجود دارد. همه ما ساعاتی از روز را نیاز به تنهایی وقت گذراندن داریم که این کاملا طبیعی است، اما احساس تنهایی زمانی است که ما حتی با وجود شلوغ بودن اطرافمان این حس را داریم! اگر احساس تنهایی تداوم یابد ممکن است به افسردگی منجر شود پس باید آن را جدی گرفت. کمک گرفتن از روانشناس باتجربه میتواند کمک زیادی به شما کند.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] اوقات تنهایی به این معنی است که می توانید بدون فشارها و قضاوت هایی […]
بعضی وقت ها مثل یک موج بلند ؛سرو بلند یک جنگل ؛نوک قله یک کوه بایست تنهایی خاصی رو تجربه کرد
لزوما افسردگی نیست یک نوع عزت نفس خاص شاید باش