نشانه‌های زودرنجی و راه های غلبه بر زودرنجی؛ تعریف زودرنجی چیست؟

نشانه های زودرنجی چیست؟ ممکن است شما هم احساس کرده باشید که خیلی زود از رفتار یا برخورد فردی به شدت رنجیده اید ؛ باید به دنبال نشانه های زود رنجی باشید تا مشخص شود شما فردی زود رنج هستید یا خیر. برخی از افراد ممکن است که نسبت به سایر اطرافیان خود در واکنش به رویدادهای زندگی، واکنش‌ های افراطی ‌تری نشان دهند و یا به بیان ساده‌ تر خیلی زود دستخوش احساسات منفی شوند. این احساسات می‌تواند شامل غم، خشم و اضطراب باشد. راه‌های افزایش عزت نفس می‌توانند کمک زیادی به شما کند.

زودرنجی چیست؟

نشانه‌های زودرنجی به واکنش بیش از حد به یک موقعیت که چندان ارزش ناراحتی ندارد، گفته می‌شود. گاهی اوقات، خود فرد نیز متوجه می‌شود که واکنش بیش از حدی به موقعیت و یا حرف دیگران داشته است یا ممکن است کسی در زندگی شما آن را به شما گوشزد کرده باشد.

نشانه های زودرنجی:

• بی‌قراری

• مشکل تمرکز

• ترس از قضاوت

• استرس و اضطراب بیش از حد دارند

• بدخلقی به ویژه احساس ناراحتی و ناامیدی

• علائم فیزیکی مثل تپش قلب و سرخ شدن صورت و…

• تمایل به انجام دادن امور شخصی دارند

• انتقادات نسبت به خود را کم‌تر می‌پذیرند

• در محیط های شلوغ احساس ناراحتی دارند

راه‌های غلبه بر زودرنجی

 

مدیریت افکار منفی

افکار منفی آن دسته از احساسات و افکاری هستند که حال ما را خراب می‌کنند. مدام ذهن ما را درگیر می‌کند و نمی‌گذارد که احساس آرامش داشته باشیم. درواقع این افکار تمام توجه ما را درگیر خودش می‌کند. گاهی نمی‌دانیم که آن چیزی که مانع سلامتی، شادی و رضایت خاطر ماست حاصل افکار ماست.

تقویت مهارت نه شنیدن

نه شنیدن را به فرصتی برای یادگیری تبدیل کنید، در بین حس و حال ناخوشایند طرد شدن درک این موضوع دشوار است؛ اما نه شنیدن فرصتی به ما می‌دهد تا مراحل خودشناسی را بهتر طی کنیم. هر اتفاقی هم افتاده باشد نباید ارزش درونی خود را از یاد ببرید.

تقویت عزت نفس

افراد زود رنج افراد با حس ارزشمندی و عزت نفس پایین هستند. اگر روی عزت نفستان کار نکنید دائما در ارتباطات مختلف آسیب خواهید دید عصبی می شوید و آسیب می زنید.

انتقادپذیر بودن

شنیدن انتقاد منفی درباره خودمان یا کاری که انجام می‌دهیم خیلی خوشایند نیست. یک نقد مفید باعث می‌شود جنبه‌هایی که در آن‌ها نیاز به پیشرفت دارید را شناسایی کنید. اگر نقاط کور را شناسایی کرده و روی آن‌ها تمرکز کنید، شانس بیشتری برای موفقیت خواهید داشت.

کاهش مصرف کافئین

مصرف روزانه‌ی بیش از حد کافئین منبع افزایش و استمرار تحریک‌پذیری بسیاری از افراد است، بهتر است برای مقابله با زودرنجی مصرف این محرک‌ را کاهش بدهید.

افزایش اعتماد به نفس

فرد زود رنج همین که تصور کند از میان آنچه به او می گویند ،انتقادی به جا یا نابجا به او نسبت داده شده، دگرگون می شود و به این ترتیب عدم اعتماد به نفس و نگرانی مفرطی را ابراز خواهد کرد که از مورد تصدیق قرار نگرفتن ناشی می شود. انسان میانه رو که یقین دارد سزاوار احترامی درخور خویش است در حد متعادلی از انتقادها نگران می شود اگر موردی پیش آید،بیطرفانه اشتباهاتش را می پذیرد چرا که به هیچ وجه ادعای کمال نمی‌کند.

با خودتان مهربان و صادق باشید

برای آرام کردن احساسات شدیدتان با خود مهربان و صادق باشید و قبول کنید زودرنجید وآن را بپذیرید. هنگامی که حس کردید دیگر از آن احساس ناخوشایند زودرنجی و ناراحتی شدید خبری نیست، با مهربانی و شفقت همه چیز را بازبینی و بررسی کنید، چه چیزی شما را ناراحت کرده و بیاندیشید آیا این موضوع ارزش رنجش و به هم ریختگی شما را دارد.

پذیرفتن اینکه مسائل بی اهمیت ما را ناراحت می کنند

به جای اینکه از چیزهایی که ما را می رنجانند فاصله بگیریم بیشتر و با دید منطقی به این مسائل فکر کنیم آن وقت است که در می یابیم که این مسائل آن قدر بی اهمیت هستند که نباید باعث رنجش و عکس العمل های عجیب و غریب ما شوند پس درباره ی آنچه آزارتان می دهد صادق باشید.

خواب کافی داشته باشید

کمبود خواب می تواند باعث شود فرد در روز بعد احساس زود رنجی کند. نخوابیدن کافی یا کم خوابی می تواند فرد را در روز بعد زود رنج کند. اگر کودکان به اندازه کافی خواب با کیفیت نداشته باشند، به‌ویژه به‌طور غیرعادی تزود رنج یا احساساتی می‌شوند.

در فعالیت بدنی منظم شرکت کنید

نشان داده شده که ورزش منظم تأثیر مفیدی بر افسردگی دارد، بنابراین هر روز مدتی را به حرکت اختصاص دهید، چه یک جلسه تمرین هوازی در باشگاه یا پیاده روی در اطراف بلوک.

کمک به افرادی که دچار زودرنجی‌ هستند:

اگر می‌خواهیم به فردی که حساس است کمک کنیم باید رفتار او را با مهارت تغییر دهیم. یعنی باید او را در موقعیت‌های مختلف قرار دهیم و کمکش کنیم تا موقعیت را به خوبی درک کرده و قدرت پذیرش خود را بالا ببرد. همچنین باید این فرصت را در اختیارش قرار دهیم که اعتمادبه‌نفس خود را تقویت کند و وضع بهتری داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.